Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

korzár

22. 9. 2010 14:18
Vážený, máte sice pravdu, ale

jádro pudla je v tom, že náš právní systém je přebujelý. A to je opravdu velmi slabé slovo. Čeština však, myslím, nemá jiné výraznější slušné slovo. Jestliže máme takovou spoustu zákonů a vyhlášek, pak přece musí být masa úředníků, kteří dohlížejí nad jejich dodržováním. Jestliže chceme snížit byrokratický aparát (který je oproti roku 1989, kdy se mj. volalo po jeho zeštíhlení), pak musíme zrušit nesmyslné právní předpisy a ponechat pouze ty zásadní. Opak je však pravdou a tak z tohoto stavu cesta ven nevede. Bohužel si toto ani současná vláda nechce připustit. [>-]

0 0
možnosti
F

friends.007

22. 9. 2010 12:50
Byrokracie

Osobně vím, že zákony jsou zbytečně složité a obsahují (myslím že schválně) tolik chyb, že se dají lehce obcházet. Byl bych pro aby znění zákonů bylo jednoduché a přehledné. Srozumitelné všem bez možnosti obcházení. Pak by se dalo relativně snadno ušetřit nejen polovina úředníků ale taky jejich vedoucích.

0 0
možnosti
G

Gašpo

22. 9. 2010 13:07
Re: Byrokracie

Nemusí to byť zrovna zámer, ale je to rozhodne nekompetentnosť a politikárčenie zákonodárnych orgánov, že naše zákony vypadajú ako hromada šrotu pozakrývaná všetkými možnými deravými plachtami. Nevyznajú sa v tom už ani právnici.

Zmeniť to, je v našom systéme doslova nemožné. Je to taká žumpa, že by sa asi muselo začať znova na zelenej lúke. To by mohol vyčistiť jedine "osvietený diktátor" a to je "pohádka na dobrou noc".

Mária Terézia ak dostala návrh nového zákona, dala sa pýtať na verejnosti, či tomu všetci rozumejú. Ak nie, jednoducho to hodila fiškálom na hlavu k prepracovaniu. Dnes je doba zložitejšia a na tom bordeli stojí celý právnický priemysel. Ponúka sa prefláknuté prirovnanie o kaproch a vypustenom rybníku.

0 0
možnosti
V

vmt

22. 9. 2010 12:49
Měla bych konkrétní návrh

jak zachovat výši Vašeho platu. To, co teď napíšu mě napadlo někdy v půlce července letošního roku. Jsme 4 spoluvlastníci domu. Jeden ze spoluvlastníků prý "daroval" osobě neblízké svůj podíl aniž by nás ostatní informoval nebo nabídl nám. Šli jsme se tedy na katastr poptat, jak se toto může stát. Ve 14 hodin tam fungovala jen paní na podatelně. Po marném vysvětlování, co bychom chtěli vědět (její nechápavý výraz mluvil za vše) jsme na to šli jednoduššími otázkami. Chtěli jsme vědět, co musím doložit, když přepisuji nemovitost. Paní opět s nechápavým výrazem odpověděla, že ona jen razítkuje a neví, co tam lidi dávají. Tehdy jsem řekla, že na to by stačila poštovní schránka s razítkem data, které by ráno někdo posunul na datum nového dne. Myslím, že ya dva měsíce by byla ona schránka zaplacena a poté by si zaměstnanci katestru mohli rozdělit plat oné zbytečné paní. Určitě byste si všichni polepšili. U6 tehdy mě napadlo, že tu neschopnou paní platím nejen já ze svých daní a ne špatně.

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

22. 9. 2010 14:00
Re: Měla bych konkrétní návrh

1) pro převod vlastnických práv k nemovitostem darováním je třeba přinést darovací smlouvu v tolika paré, kolik je účastníků plus dvě, přičemž na jednom paré musí být ověřené podpisy všech účastníků a dále návrh na vklad do KN.

2) Spoluvlastnictví zakládá předkupní právo svědčící ostatním spoluvlastníkům, ale vztažení principů předkupního práva na darovací smlouvy by bylo v rozporu s podstatou darování (tolik judikatura, např. Rozsudek Nejvyššího soudu České republiky sp.zn. 22 Cdo 2408/2007, ze dne 20.10.2008). Tedy předkupní právo nikterak neovlivňuje převod spoluvlastnických práv na základě darovací smlouvy.

0 0
možnosti
G

Gašpo

22. 9. 2010 12:34
Ja s Vami súhlasím ( nie som štátny zamestnanec )

a myslím, že táto vláda má skutočne problém. Pokiaľ nedokáže previesť radikálny rez do nafúknutého byrokratického aparátu a zostane u plošných škrtov, dopadne to veľmi zle.

Je totiž hodne úradníkov, jak na ministerstvách, tak v komunálnej politike, ktorí majú prístup k smerovaniu peňazí. A tam je špiny neúrekom. Poctivého aby človek hľadal lupou. Vzdávam hold všetkým, ktorí si aj v takomto prostredí tú poctivosť držia.

Áno je to o nastavenom prostredí. Systém je špatný. Byrokratická obluda, ktorá si žije vlastným životom bez akejkoľvek kontroly a postihnuteľnosti. Taký čestný úradník si tam musí pripadať ako totálny blbec ak sa okolo kradne vo veľkom. Veď prečo nebrať ak stačí trochu šikovnosti a je to beztrestné?

Zatiaľ sú Johnove protikorupčné snahy smiešne. Snaží sa chytať dosledky a príčiny mu pod nosom unikajú. Ak bude takto naivná a hlúpa celá vláda, tak nás nečaká nič dobré.:-(

0 0
možnosti
Z

zelduska

22. 9. 2010 12:32
Urednik

Dobry den, dekuji za kvalitni prispevek. Jsem take statni zamestnanec a naprosto s Vami souhlasim, at se propusti ti, kteri tam spokojene sedi a stejne nic nedelaji, alespon bude vice penez pro odborniky.

0 0
možnosti
JP

Juan Perveres

22. 9. 2010 12:26
Dobré

Dobře napsáno (podotýkám, že nejsem úředník)R^

0 0
možnosti
NN

dixi7

22. 9. 2010 12:25
Také jeden normální ...

díkyR^

0 0
možnosti
LZ

košťálka

22. 9. 2010 12:18
Všichni

do jednoho zapomínají ještě na tyto státní zaměstnance: údržbáře,řidiče,uklízečky, kuchaře, školníky, účetní, referenty, kteří s veřejností nepřijdou do styku, jejich platy jsou malé a rozhodně ani náhodou nedosahují průměru 23 tisíc a o odměnách se jim pouze zdá, protože ty se rozdávají jinde. A těm, když sníží plat o 10%, nebude do zpěvu a rozhodně nejsou početně přebujelí a přitom jsou nepostradatelní. Ale souhlsím, že o úplatkářství mluví ti, kteří ho pomáhají udržovat. také úplatky nedávám a čert ví, kde dělám chybu, nikdy jsem úplatek nedostala. Zato znám plno soukromníků řemeslníků, kteří si dokážou říct za malbu, opravu, či menší stavební úpravu nehorázné penízeRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3614x
Především člověk...