Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

fouly

22. 9. 2010 23:38
Snižovat

platy státních zaměstnanců je nesmysl,tím se moc neušetří,ale snížit státní aparát

o pár desítek tisíc lidí,to by byla jiná!Ovšem myslítm tím opravdu jen úředníky!!

0 0
možnosti
FB

nejchytrejsi

22. 9. 2010 23:36
statistiky

to si vetsina neuredniku neumi ani predstavit kolik jinejch uredniku vypisuje metodiky na statistiky a pozaduje jeich vypracovani, a to vcetne policajtu, zdravotniku, ucitelu...zruseni tydle agendy, ktera vytezuje urednika urednikem by se nestalo vubec nic

0 0
možnosti
LJ

lolek77

22. 9. 2010 22:12
Jiný pohled

Naše nestátní společnost prošla od privatizace rozsáhlou reorganizací a tato je asi koníčkem zahraničního vlastníka, protože probíhá pernamentně 7 let. Jedná se o velkou nadnárodní firmu řízenou tak  jak je u velkých korporací běžné. Neosobně a kampaňovitě. Vlastník se chová slušně,  platí mzdy řádně a v termínu a valorizuje inflaci. Jinak ani korunu navíc, žádné 13. platy a další vymoženosti. Protože firma něco konkrétního produkuje musí být zaměstnanci na dostatečné úrovni jinak jsou odejiti. Loni byly z důvodu krize a menšího obratu mzdy sníženy a to v pohyblivé části. Zaměstnancům to bylo předem a slušnou formou oznámeno. Nikdo ani necekl. Letos se pohybujeme na loňské úrovni. Sice se nám to moc nelíbí, ale možnost je jen jediná, jít jinam, pokud mám kam. A to radím i všem nespokojeným státním zaměstnancům.

0 0
možnosti
K

krupeto

23. 9. 2010 5:40
Re: Jiný pohled

R^R^R^R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
D

Dušková

22. 9. 2010 21:57
jen o úřednících...

Líbí se mi odvaha zamyslet se nad prací a zaměstnáním. Podnikala jsem a byla i zaměstnaná a zjistila jsem, že 8 hodin denně věnovat čemukoliv za méně než 35000kč hrubého bych nechtěla. Nejsem lačná po penězích, jen 8 hodin je strašně dlouhá doba na to, aby ji člověk smysluplně strávil prací.

Proto raději podnikám, protože pracuji za peníze a odpočívám zadarmo.

0 0
možnosti
FB

nejchytrejsi

22. 9. 2010 23:29
Re: jen o úřednících...

starsi urednik, s nejakym tim titulem, a odpracovano 50 let v uradu + nejaka ta funkce, tak ten ma i 50t, dost casto zrovna ten maka nejmin, rad chodi na porady a dlouho žvani:) 

0 0
možnosti
K

kvaks

22. 9. 2010 19:24
koloběh

1.- státní zaměstnanec nevymyslel agendu, ale státní zaměstnanec by měl vymyslet systém, aby se v té agendě vyznal a mohl do ní vnést řád. 2.- řád bývá představován zákonem. 3.- zákony přetváří a schvaluje 281 jedinců postižených lidovou tvořivostí.

4.- důsledkem je chaotická agenda. 5.- vrátíme se do bodu 1 a jedeme znovu. A teď mi prozraďte, jak z toho ven.;-D

0 0
možnosti
V

VKZ

22. 9. 2010 18:11
Statni zamestnanec nevymyslel agendu

kterou stat musi obsluhovat. Je to cely blalol..Jde  to. Politik, zakon, stat, statni zamestnance. Ne naopak. Jeste uplne easy.. Zakon. Je tam kde to konci a zacina.

TO ze ted banda pomatencu jako je Kalousek(kterej nese primou odpovednost za budovani statu po listopadu 89) vyhazi papirove 20% lidi, neznamena vubec nic. Politicti tluchubove vyhazi ty co jsou tam potreba a nechaj si tam ty co jim budou prikyvovavat.

Nejdriv zakon a pak vse ostatni. Kdyz jsou blbe zakony, pocel lidi obsluhujici stat je jen a jen dusledek spatnejch zakonu..

Stimhle by Vas mel nekdo vysoupnout jako prvniho. Urednika bere soukromnik za darmozrouta, protoze stat se chova jako darmozrout.  Kdyby stat byl efektivni a nabizel sluzby ktere maji svuj smysl, nikdo by se spatne nekoukal na uredniky...

0 0
možnosti
JM

J i ř í

22. 9. 2010 17:55
Celkem máte pravdu, ale...

Ono je to trochu těžší: Pokud se úřad rozhodne místo snižování platu radši propouštět, tak podle našich předpisů dostane další rok mzdové prostředky na méně lidí, neboli bude muset v důsledku zaměstnancům stejně ubrat. Akorát to bude s ročním zpožděním. Dokud se tyhle nesmyslné předpisy o financování úřadů nezmění, tak si můžeme na přebujelou administrativu jen zanadávat.

0 0
možnosti
JH

Profesor

22. 9. 2010 17:53
Naučte se, prosím, formulovat myšlenky

Například ten čtvrtý odstavec máte poněkud zpackaný. Pozitivní je, že si uvědomujete, že státních úředníků může být o 20% méně. Ono může být i o 20% méně státních úřadů, takže 40% dolů by asi nikoho nebolelo. Ostatně za posledních 20 let se počet úředníků zdvojnásobil, byly zavedeny počítače, a přesto šla kvalita státního servisu dolů. 30 denní úřední lhůta se místo maxima bere jako standard, její porušení je beztrestné atd. Nějaké úředníky potřebujeme, máte pravdu, ale jako službu pro občana, ne jeho šikanu.  Policistů máme také dvakrát více než za totality a v ulicích je vidíte jen při demonstraci. Takže nefňukejte, buď přesvědčte kolegy, ať začnou makat, nebo s tím sekněte a jděte se živit do soukroma. A nemudrujte, že se to bez vás zhroutí. On se vždycky někdo na ten úřad přihlásí, i kdyby tam platili polovinu. Je smutné, že jinou prací by se opravdu většina úředníků těžce uživila.:-P

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

22. 9. 2010 20:51
Re: Naučte se, prosím, formulovat myšlenky

1) asi byste se měl naučit číst. Závorkovaná je vsuvka, vynechejte ji a dostanete zcela standardní větu.

2) Počty Vám moc nejdou. 20 % zrušených úřadů a pak 20 % propuštěných úředníků z již sníženého počtu úřadů není o 40 % méně úředníků. Dohromady je to 36 % dolů. (A to ještě jen tehdy, když by úřady měly každý stejný počet zaměstnanců.)

3) 30ti denní lhůta je například v KN brána jako maximum, my děláme zápisy do KN typicky ve lhůtě do 5ti prac. dní...

4) Nefňukám, můj článek není o fňukání, ale o tom, že bych byl ještě radikálnější než navrhuje vláda. To je fňukání?

5) Nikde jsem nemudroval, že se to beze mě (nebo nás úředníků zhroutí). Nevím, kde jste to vzal.

0 0
možnosti
4

499

22. 9. 2010 17:36
Není ta administrativa přebujelá

také díky tomu, že máme zákony na každé prdnutí? Zrušily se například okresy, ale počet obcí s rozšířenou pravomocí naopak stoupl.

0 0
možnosti
JP

sedivak

22. 9. 2010 16:17
Je katastrofální,

když člověk, který toto napíše, se musí na každém kroku omlouvat. Vždyť máte pravdu, člověče, a to, co jste napsal, může naštvat opravdu jen blby.

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

22. 9. 2010 16:23
Re: Je katastrofální,

Já se ale neomlouvám, jen konstatuji, že je prostě naštvu. Podívejte se na odbory, vždyť se ty jejich argumenty nedají poslouchat... Nehoráznost... A to je přitom celkem velká síla a dalo by se předpokládat, že tolik "blbů" snad ani nemůže být. A ejhle. To je vše... Já vím, že mám pravdu, upřímě řečeno, státní správa by snesla i větší zeštíhlení, než oněch mnou uváděných 20 %...

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3614x
Především člověk...