Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Niky79

23. 9. 2010 8:04
Proc kamenovat?

Ja bych platy statnich zametnancu uvedenych v perexu take nesnizoval. Ti josu doslova KLICOVI. Naopak bych snizil platy klasickym urednikum. Pokud se firme, ktera je zamestnava, coz je stat, nedari, je na vyber bud jich par vyhodit nebo snizit platy. Naprosto normalni reseni.

0 0
možnosti
ML

míra lousek

23. 9. 2010 7:56
Radeček

Ráďa Hampl na hrad ;-D

0 0
možnosti
HC

Hanyz01

23. 9. 2010 7:43
dotaz na autora

Každopádně díky za řekl bych rozumný příspěvek k tématu, takových se moc nevidí:-)

Nicméně s Vámi autore nesouhlasím ve vícero věcech - mělo by totiž dojít jak k redukci zaměstnanců úřadů, tak ke snížení platů (vč. ministerstev - neoddělujte laskavě "tyhle úředníky" od "tamtěch úředníků" - rovněž tak Vaše teorie o tom, jak si jen ministerstva vymýšlí další papíry ja naprosto chybná!!!). Proč jsem pro snížení platů? Z jednoduchého důvodu -průměrný plat ve státním sektoru je vyšší, než v soukromém - to je spolu se sekerou státního rozpočtu alarmující příznak toho, že je něco hodně špatně.  A má-li být stát skutečně jako firma (nic proti tomu), musí nejprve optimalizovat náklady, až poté se může, po zefektivnění své činnosti, začít snažit zvýšit příjmy.

0 0
možnosti
TB

tombry

23. 9. 2010 7:49
Re: dotaz na autora

1. úředník si papíry opravdu nevymýšlí, to dělají vláda a poslanci zákonem, potažmo pak příslušné ministerstvo.

2. ohledně těch průměrných platů - je to víc než zkreslující údaj. Asice proto, že stát zaměstnává více VŠ než SŠ či vyučených. Laicky řečeno, stát zaměstnává soudce,doktory,vědce, inženýry,vysoké úředníky a povětšinou nikoli uklizečku nebo dělníka u pásu. Tady by bylo férovější srovnání platu VŠ ve státním a v soukromu a vsadím se, že by to dopadlo úplně opačně.

0 0
možnosti
TB

tombry

23. 9. 2010 7:40
Tak

s tím nejde než souhlasit.R^

0 0
možnosti
R

rafol

23. 9. 2010 6:29
Nejde o platy

Nevim, jak kdo, ale ja jsem nikde v zakladnich navrzich necetl o tom, ze se maji snizovat platy (rozumej hrubou mzdu) konkretnich pracovniku kdekoli. Ve vsech prohlasenich jsem cetl vzdy o snizeni objemu prostredku na mzdy. A toto nyni v obdobi krize resi temer kazda firma a to nejen o 10%! Firma to zpravidla vyresi tak, ze propusti ty mene schopne, aby tem vykonnejsim nemusela ubrat, pripadne jim dokonce mohla pridat. Je to normalni ekonomicke a podnikatelske mysleni. Pokud firma "statni instituce" resp. jeji zamestnanci to nejsou schopni pochopit, nemaji ve state pravo na existenci. Doporucuji odstehovat se nejlepe do severni Koreje.

0 0
možnosti
TM

thomas mour

23. 9. 2010 7:26
Re: Nejde o platy

ještě by se dalo doporučit Rusko, Ukrajina nebo třeba Rumunsko.:-) Klidně bych jim na stěhování přispěl.

0 0
možnosti
BN

Benzin Petrolejovič Naftěnko

23. 9. 2010 5:51
Ano, Vy jste

vzorový exemplář úředníka. Vaše myšlenky se dají vyjádřit pěti větama. Vy to jako úředník dokážete rozkošatit do takovéhoto článku. Jinak, s podstatou vašich myšlenek - souhlas a karma.

0 0
možnosti

martin_simek

23. 9. 2010 1:04
Je mi smutno

nemohu vylozenme nesouhlasit, ale Vy porad chodite VSICHNI kolem horke kase, i Vy i kolegove demonstranti, a ve skutecnosti je vysledek NULA. Kontakt s uradem je vazne na dr.Chocholouska a ve skutecnosti je vse zpusobeno jen tim, ze jste cca 15-20 let pozadu. Tady snad ani nejde o uplatky. Ikdyz mate vtipne predstavy "ze za to muze ten, kdo uplatek dava", protoze ono to vazne uz jinak s Vami nejde na tech uradech. Ze jste z KN, jste snad ani zminovat nemel, ten by mel byt zrusen cely, bez nahrady !!! sorry, ale takova "prace", co se dela tam, takove vysledky by si nedovolil zadny podnik v rozumne spolecnosti. Mate (Vy osobne) vsak smulu v jednom.

0 0
možnosti

martin_simek

23. 9. 2010 1:04
Re: Je mi smutno

Dnes jste si znemoznili nastoupit normalni cestu k normalnim lidem. Odmitli jste zruseni tabulek a odmenovani podle vykonu. to znamena, ze nechcete vyjit radovym obcanum vstric a vyhlasili jste jim valku .... sorry, ale napsal jsem to tak zcela zamerne. Mate mezi sebou lemply, ale nechcete se tim bojovat. Nechcete je vyhodit a nechcete mit lepsi vydelky a lepsi reputaci ve spolecnosti. OK, je to Vase volba. Ono je pro Vas jednodussi ty lemply kryt, OK¨. Jenze tim jste se mezi ne zaradili. je to Vase volba ...

0 0
možnosti
VK

vekva

23. 9. 2010 0:20
Je to smutné

Také jsem státní úředník a s článkem naprosto souhlasím (až na slovo "spozdilo"). Mám vysokou školu, která je pro výkon mé práce vyžadována a neustále se musím vzdělávat. Ke každému se chovám slušně, žádosti vyřizuji v řádných termínech a nikdy jsem od nikoho nevzala ani halíř. Jsem prostě tak vychovaná. Ovšem myšlenka p. Drábka, že to někdo ocení v osobním ohodnocení je dost naivní. Jakékoli snížení už dnes dost mizerného platu bude v našem rodinném rozpočtu hodně znát. Máme čtyři děti, které řádně chodí do školy, nebereme žádné sociální dávky, za 7 let, co dělám ve státní správě, jsem ani jeden den nemarodila, ani jeden den nečerpala "ošetřovačku" a 13. plat jsem nikdy neviděla. Jakým právem mě někdo nazývá "darmožroutem"? Inteligentní člověk snad nemůže házet všechny úředníky do jednoho pytle. Myslím, že ti, co nejvíce křičí, by to za ty peníze nedělali ani den. Na rozdíl od nich si však nemyslím, že bych jiné uplatnění nesehnala a vážně o odchodu ze státní správy uvažuji.    

0 0
možnosti
K

krupeto

23. 9. 2010 5:36
Re: Je to smutné

Tak o tom jen nemluv, seber se a jdi;-D

0 0
možnosti
JR

jrosa

23. 9. 2010 0:12
Stát je jako rodina, která nemůže zvýšit své příjmy

Rodina, která nechce zvýšit své příjmyStát je jako rodina a když peníze nemá a nemůže zvýšit příjmy (nebo nechce), tak musí přiškrtit výdaje.

Daně jsou MOOOOC veliké, takže příjmy zvýšit nelze:

Živnostník-řemeslník,80%paušálních nákladů, který si vydělá 1 mil korun za rok a má jedno dítě, tak platí daň...koukám,koukám, neplatí žádnou daň z příjmu a ještě dostane od státu 5000 Kč daňový bonus. Hm, tak jinak-Živnostník-řemeslník,80%paušálních nákladů, který si vydělá 2 mil korun za rok a má manželku bez příjmů a dvě děti , tak platí daň...koukám, koukám, neplatí žádnou daň z příjmu a ještě dostane od státu 10.000 daňový bonus.Hm,tak nevím,ale ty příjmy státu asi FAKT NENÍ MOŽNÉ ZVYŠIT;-D

0 0
možnosti

martin_simek

23. 9. 2010 0:57
Re: Stát je jako rodina, která nemůže zvýšit své příjmy

ctrl-C > ctrl-V :-/

0 0
možnosti
N

nick28

22. 9. 2010 23:40
Čerstvá zkušenost na katastru

Dobrý večer, vkládám čerstvý zážitek z kauzy na katastrálním úřadě. Uvědomuji si, že to není přímo k rozpravě, ale při čtení jsem si opět připoměla totální frustraci při jednání s KONKRÉTNÍMI úředníky ve státní správě. Takže jedna čerstvá kauza za všechny.

Úředník, který již tři měsíce vyřizuje papíry k jednoduchému úřednímu úkonu (30 dní lhůta za zákona), nakonec vydá lejstro s chybnými údaji a martýrium začíná znovu. Co na tom, že se chystá velké propouštění úředníků, on je zřejmě nedotknutelný. Co na tom, že zadělává na bezesné noci pro žadatele a vkladatele. Čeká na obálku??? RvRvRv

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

23. 9. 2010 7:00
Re: Čerstvá zkušenost na katastru

Chybí mi informace, co je tím "jednoduchým úředním úkonem". Pokud je jím zápis nějaké smlouvy do KN, pak my jej provádíme typicky do 5 pracovních dnů (zákonná lhůta je 30 dní), pokud jsou všechny náležitosti obč. z. splněny. Můžete uplatnit stížnost přímo k ČUZK případně ZKI...

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3614x
Především člověk...